Pepparkaksglasstårta

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Pepparkaksglasstårta

Hemlagad pepparkaksglasstårta med bitar av pepparkaksdeg är en finfin efterrätt under julens hektiska tid – den kan göras i god tid och förvaras i frysen fram till servering. Garnera med pepparkakssmulor och servera med apeslinkolasås.

Pepparkaksglasstårta
Pepparkaksglasstårta

Ingredienser

Mandelbotten

  • 4 ägg
  • 200 gsocker
  • 250 gmandel, malen

glassparfait

  • 8 äggulor
  • 150 gsocker
  • 2 dlvatten
  • 5 dlgrädde
  • 130 gPepparkaksdeg
  • 150 gChoklad , riven eller hackad, kan utelämnas

apelsinkolasås

  • 2 dlsocker
  • 4 dlapelsinsaft
  • 2 msksmör

Till dekoration och servering

  • Hackad choklad, eller riven
  • pepparkakor, krossade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pepparkaksglasstårta