Pepparkaksglasstårta

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Pepparkaksglasstårta

Hemlagad pepparkaksglasstårta med bitar av pepparkaksdeg är en finfin efterrätt under julens hektiska tid – den kan göras i god tid och förvaras i frysen fram till servering. Garnera med pepparkakssmulor och servera med apeslinkolasås.

Pepparkaksglasstårta
Pepparkaksglasstårta

Ingredienser

Mandelbotten

4 ägg
200 gsocker
250 gmandel, malen

glassparfait

8 äggulor
150 gsocker
2 dlvatten
5 dlgrädde
130 gPepparkaksdeg
150 gChoklad , riven eller hackad, kan utelämnas

apelsinkolasås

2 dlsocker
4 dlapelsinsaft
2 msksmör

Till dekoration och servering

Hackad choklad, eller riven
pepparkakor, krossade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pepparkaksglasstårta