Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor
Minisemlor. Kompletta med grädde och mandelmassa, men små.
– Dessa små sötnosar är det omöjligt att tacka nej till. Perfekta till kaffet, säger Tareq Taylor.
1 portion i receptet blir cirka 25–30 semlor.
Tareq Taylor älskar semlor och börjar, som många andra, alltid med att äta locket på semlan.
– Locket ska av och det ska ha mycket florsocker, grädden ska vara osötad så det inte blir för mycket. Det ska inte vara någon mandelmassa i de första tuggorna, bara bulle, grädde och florsocker. Sedan ska tänderna igenom hela. Som sagt, det är svårt att äta den med värdighet.
Ingredienser
- 50 gSmör
- 2 dlmjölk
- 0,5 dlfilmjölk
- 25 gJäst
- 0,5 dlströsocker
- 0,5 tskSalt
- 0,5 tskKardemumma, mald
- 6 dlvetemjöl
- 1 ägg
- 5 dlvispgrädde
- 200 gMandelmassa
- Florsocker
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Tareq Taylor
Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.
Visa 37 recept