Av Tareq Taylor

Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor

Av Tareq Taylor

(172)

Vad tycker du?

Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor

Minisemlor. Kompletta med grädde och mandelmassa, men små.
– Dessa små sötnosar är det omöjligt att tacka nej till. Perfekta till kaffet, säger Tareq Taylor.
OBS! 1 portion i receptet blir cirka 25–30 semlor.

Är semlorna i miniformat får man äta desto fler.

Ingredienser

50 gSmör
2 dlmjölk
0,5 dlfilmjölk
25 gJäst
0,5 dlströsocker
0,5 tskSalt
0,5 tskKardemumma, mald
6 dlvetemjöl
1 ägg
5 dlvispgrädde
200 gMandelmassa
Florsocker

Gör så här

1
Smält smöret. Tillsätt mjölken och filmjölken och värm till 37 grader. Häll över i en degbunke. Blanda ner jäst, socker och salt och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt kardemumma.
2
Arbeta ner mjölet och låt degen jäsa till dubbel storlek under en ren handduk i ca 1 timme.
3
Forma degen till bollar stora som en halv golfboll. Låt jäsa under handduk i cirka 20 minuter.
4
Pensla bullarna med ägg och grädda i 200 grader i cirka 8 minuter. Låt svalna på ett galler.
5
Vispa grädden och riv mandelmassan.
6
Skär av lock på bullarna och gröp ur bottendelen. Blanda det urgröpta innehållet med mandelmassan. Blir det lite torrt går det bra att tillsätta lite ovispad grädde.
7
Fyll urgröpningen med mandelmasseblandningen och toppa med vispad grädde, lägg på locket och pudra rikligt med florsocker över.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Semmelkladdkaka – ljuvligt gott

  2. (8)

    Så gör du goda lyxsemlan

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Semlor

Bakverk

Visa alla
(1)

Bärpaj med creme caramel fyllning

(46)

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

(1)

Browniekakor med flingsalt

(1)

Skedkakor med brynt smör