Sommargryta med milda smaker

Av Godare

(9)

Vad tycker du?

Sommargryta med milda smaker

Bjud på en härlig sommargryta med morötter, ärtor och dill.
– Comfort food på högsta nivå! Mjukt, krämigt och piggt på samma gång, säger Jessica Frej.
Recept ur hennes kokbok ”Vegomiddagar - hur lätt som helst.”

Härlig sommargryta med morötter och ärtor.

Ingredienser

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör
600 gPotatis
4 Morötter
3 dlvispgrädde
4 dlVatten
2 mskgrönsaksbuljongpulver
1 tskSalt
3 dlfrysta ärtor
1 citron, saften
1 dldill
1 dlpersilja

Gör så här

1
Hacka och stek lökar och vitlöksklyftor i smör i en stor kastrull i några minuter.
2
Slanta morötter och skär potatis i bitar. Lägg det i kastrullen och häll på vispgrädde, vatten, grönsaksbuljongpulver och salt. Låt puttra 10–15 minuter under lock.
3
Häll på frysta ärtor och låt dem bli varma. Ta av kastrullen från värmen och pressa i citronsaft.
4
Hacka och häll i dill och persilja och rör om.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (0)

    Kikärtspannkakor – gott och enkelt

  2. (2)

    Majrova med brynt smör

  3. (3)

    Siri Barjes färgglada bönröra

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt

Vegetariskt

Visa alla
(1)

Grillad ananas

(1)

Auberginerullar med keso

(1)

Tacosallad med pasta

(1)

Rödbetspasta