Sommargryta med milda smaker
Bjud på en härlig sommargryta med morötter, ärtor och dill.
– Comfort food på högsta nivå! Mjukt, krämigt och piggt på samma gång, säger Jessica Frej.
Recept ur hennes kokbok ”Vegomiddagar - hur lätt som helst.”
Ingredienser
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
smör
600 gPotatis
4 Morötter
3 dlvispgrädde
4 dlVatten
2 mskgrönsaksbuljongpulver
1 tskSalt
3 dlfrysta ärtor
1 citron, saften
1 dldill
1 dlpersilja
Gör så här
1
Hacka och stek lökar och vitlöksklyftor i smör i en stor kastrull i några minuter.
2
Slanta morötter och skär potatis i bitar. Lägg det i kastrullen och häll på vispgrädde, vatten, grönsaksbuljongpulver och salt. Låt puttra 10–15 minuter under lock.
3
Häll på frysta ärtor och låt dem bli varma. Ta av kastrullen från värmen och pressa i citronsaft.
4
Hacka och häll i dill och persilja och rör om.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen