Therese Elgquist

Av Therese Elgquist

Havreotto med bakade tomater och citronslungad fänkål

Av Therese Elgquist

(26)

Vad tycker du?

Havreotto med bakade tomater och citronslungad fänkål

Här kommer en krämig havreotto med bakade tomater, tryffel och citronslungad fänkål.

”Svenskt havreris är perfekt när vi vill ha både krämighet men fortfarande ett gott tugg i mitten”.

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 Gul lök
  • 3 dlhavreris
  • 5 dlVatten
  • 1 msklantbuljongpulver
  • 1 dlVitt vin, eller matlagningsvin
  • 2 stora nävarfärsk persilja
  • 1 liten nävetorkad tryffel*, alternativt 1 tsk tryffelolja eller 1 liten färsk tryffel per tsk torkad tryffel
  • 0,5 mskOlivolja
  • Flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Vit bönkräm

  • 1 förpackningkokta vita bönor, á 230 gram avrunnen vikt
  • 1 msknäringsjäst**
  • 1 mskOlivolja
  • 1 mskVatten
  • 1 nypaflingsalt

Bakade tomater

  • 400 gträdgårdstomater, gärna i olika färger
  • 1 tskOlivolja
  • Flingsalt

Citronslungad fänkål

  • 1 fänkål
  • 1 ekologisk citron, zesten
  • 1 tskekologisk citronsaft
  • 2 tskKallpressad rapsolja
  • Flingsalt

Garnering

  • färsk persilja, finhackad
Havreotto med bakade tomater och citronslungad fänkål.
Havreotto med bakade tomater och citronslungad fänkål.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Havreotto med bakade tomater och citronslungad fänkål

Therese Elgquist

Mat ska både smaka gott – och göra gott för planeten. Det är fokus när kokboksförfattaren och matkreatören Therese Elgquist står i köket.

Visa 10 recept