Majs i kokosmjölk från Tanzania

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Majs i kokosmjölk från Tanzania

Kadija Mohamuds familj älskar när hon lagar den här rätten på sommaren. Den är perfekt till picknick och lika god att äta varm som kall.
– Köp nybakad baguette på vägen till stranden och doppa den sedan i såsen och njut, säger Khadija.

Recept ur boken ”Khadijas kök: recept från Östafrika”.

Majs i kokosmjölk från Tanzania.

Ingredienser

1 stLök, gul, liten
2 vitlöksklyftor
1 stTomat
1 dlKoriander färsk, hackad
4 majskolvar, ca 1 kg
1 dlVatten
3 mskRapsolja, att steka i
0,5 tskgurkmeja, malen
0,5 tskrökt paprikapulver
0,5 tskKummin, malen
0,5 grönsaksbuljong
1 burkkokosmjölk
3 mskPressad citronsaft
Salt och peppar

Gör så här

1
Skala lök och vitlök, dela dem i mindre bitar och lägg i en matberedare. Klyfta tomaten och lägg även den i matberedaren tillsammans med hälften av koriandern. Mixa till en slät puré.
2
Dela varje majskolv i tre lika stora delar eller behåll dem hela om du föredrar det. Lägg dem i en stor kastrull och häll i vattnet.
3
Koka upp och låt koka under lock tills allt vatten kokat in. Ta upp majskol- varna och lägg åt sidan. (Förkokta majskolvar behöver inte kokas.)
4
Häll oljan i en kastrull och fräs tomat- och lökmixen i några minu- ter. Tillsätt gurkmeja, paprikapulver och kummin. Smula ner buljongtärningen, häll i kokosmjölken och lägg ner majskolvarna. Lägg på locket och låt puttra i 20 minuter på låg värme.
5
Rör ner resten av koriandern tillsammans med citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med nybakat bröd.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Khadija Mohamud släpper ny kokbok

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Veganska recept

Veganska recept

Visa alla
(2)

Röd linscurry med kokos

(0)

Schnitzel på formbar vegofärs

(1)

Krämig blomkålspanna med smak av lime

(0)

Krämig vegansk viltpanna