”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver
Ta hand om överblivet bröd och laga något gott. en ”Painpizza” till exempel.
– Det heter ju egentligen panpizza eftersom man gräddar pizzan i en panna, men just detta recept har en deg på bland annat överblivet, torrt bröd som mixats till mjöl. (Pain = bröd på franska.), säger Paul Svensson.
Recept ur boken ”Middagskompassen” av matbloggaren Zeina Mourtada och kocken Paul Svensson.
Ingredienser
deg
- 20 gJäst
- 4,5 dlVatten
- 10 dlVetemjöl
- 2,5 tskflingsalt
- 1 mskolivolja, + extra till stekpannan
- 300 gtorrt, ljust bröd
- 3 dlVatten
Topping
- 3 fänkål, med dill
- 1 rödlök
- 2 tomater
- 0,5 dlolivolja
- 300 gRicotta
- 1,75 dlsvarta oliver, urkärnade
- Salt
- svartpeppar, nymalen
- 1 citron, finrivet skal