”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

Ta hand om överblivet bröd och laga något gott. en ”Painpizza” till exempel.
– Det heter ju egentligen panpizza eftersom man gräddar pizzan i en panna, men just detta recept har en deg på bland annat överblivet, torrt bröd som mixats till mjöl. (Pain = bröd på franska.), säger Paul Svensson.

Recept ur boken ”Middagskompassen” av matbloggaren Zeina Mourtada och kocken Paul Svensson.

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver
”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver

Ingredienser

deg

  • 20 gJäst
  • 4,5 dlVatten
  • 10 dlVetemjöl
  • 2,5 tskflingsalt
  • 1 mskolivolja, + extra till stekpannan
  • 300 gtorrt, ljust bröd
  • 3 dlVatten

Topping

  • 3 fänkål, med dill
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 0,5 dlolivolja
  • 300 gRicotta
  • 1,75 dlsvarta oliver, urkärnade
  • Salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

”Painpizza” med ricotta, fänkål och oliver