Kotletter med gorgonzola

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Kotletter med gorgonzola

Är du på jakt efter er enkel, snabb och smakrik vardagsmiddag? Låt oss då föreslå de här saftiga fläskkotletterna med plommon, ädelost och sötsur lök. En riktig smakupplevelse för hela familjen.

Kotletter med gorgonzola

Ingredienser

4 fläskkotletter
6 plommon
100 gÄdelost
1 rödlök
2 mskrödvinsvinäger
1 msksocker
salt och malen peppar
smör och olja, för stekning

Gör så här

1
Rensa löken och skär den i smala strimlor. Blanda lökstrimlorna med vinäger och socker. Låt löken marinera medan du förbereder resten.
2
Dela kotletterna på mitten och krydda väl med salt och peppar. Dela plommonen på mitten och ta bort kärnan. Bryn kotlettbitarna väl på båda sidor i en stor stekpanna med både smör och olja. Låt köttet puttra/steka i pannan i ca. 10 minuter.
3
Lägg i plommonen och tunna skivor av osten (om pannan är trång kan du steka plommonen snabbt i en annan panna och sedan lägga dem i kotlettpannan tillsammans med osten). Låt det puttra ytterligare några minuter tills osten har smält.
4
Servera kotletterna direkt från pannan eller lägg upp dem på en tallrik (se till att få med all steksky från pannan). Toppa rätten med sötsyrlig rödlök och servera till exempel en grönsallad bredvid.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

 1. (1)

  Lammkotletter i kokosmarinad

 2. (1)

  Kalvschnitzel med citronsmör

 3. (1)

  Grekiska köttbullar med marinerad rödlök

 1. Ämnen

  1. Recept
  2. Kött
  3. Middagstips

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(3)

Pannbiff med lök

(4)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål