Thaitacos med räkor och jordnötssås

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Thaitacos med räkor och jordnötssås

Vill du bredda tacohorisonten? Då ska du prova räktacos! Saftiga vitlöksstekta räkor med marinerad rödkål, avokado, salladslök och koriander toppad med jordnötssås och en skvätt lime. En smakexplosion utlovas!

Räktaco med jordnötssås
Räktaco med jordnötssås

Ingredienser

  • 800 gräkor, rensade, eller havskräftor
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd chili, rensad från frön och hackad
  • 2 mskOlja, neutral
  • salt och malen peppar

Jordnötssås

  • 2 mskjordnötsolja, eller neutral olja
  • 1 röd chili, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade eller rivna
  • 2 tskingefära, färsk, riven
  • 150 gjordnötter, rostade
  • 0,5 tskspiskummin, krossad
  • 0,5 tskGurkmeja, malen
  • 2 mskketjap manis, söt sojasås
  • 1 mskfisksås
  • 1,5 dlKokosmjölk
  • 0,75 vatten, kokande

Till servering

  • 1 Rödkål, liten
  • 0,5 dllimejuice
  • 2 msksocker, eller farinsocker
  • 1 tskfisksås
  • 1 tsksesamolja
  • avokado, skivad
  • färsk koriander
  • Salladslök
  • jordnötter, hackade
  • srirachasås
  • Lime, i klyftor
  • tortillabröd, majs eller vete

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Thaitacos med räkor och jordnötssås

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.