Thaitacos med räkor och jordnötssås
Vill du bredda tacohorisonten? Då ska du prova räktacos! Saftiga vitlöksstekta räkor med marinerad rödkål, avokado, salladslök och koriander toppad med jordnötssås och en skvätt lime. En smakexplosion utlovas!
Ingredienser
- 800 gräkor, rensade, eller havskräftor
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd chili, rensad från frön och hackad
- 2 mskOlja, neutral
- salt och malen peppar
Jordnötssås
- 2 mskjordnötsolja, eller neutral olja
- 1 röd chili, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade eller rivna
- 2 tskingefära, färsk, riven
- 150 gjordnötter, rostade
- 0,5 tskspiskummin, krossad
- 0,5 tskGurkmeja, malen
- 2 mskketjap manis, söt sojasås
- 1 mskfisksås
- 1,5 dlKokosmjölk
- 0,75 vatten, kokande
Till servering
- 1 Rödkål, liten
- 0,5 dllimejuice
- 2 msksocker, eller farinsocker
- 1 tskfisksås
- 1 tsksesamolja
- avokado, skivad
- färsk koriander
- Salladslök
- jordnötter, hackade
- srirachasås
- Lime, i klyftor
- tortillabröd, majs eller vete
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.