Mojitovåfflor

Av Godare

Vad tycker du?

Mojitovåfflor

(7)

Mojitovåfflor – lime, mynta och sött är en så god smakkombination som passar perfekt till våfflor som lätt kan bli lite mäktiga.
– Jag älskar att fylla hålen i våfflorna med socker, det knastrar så gott, säger matkreatören Emma Brink Rask som skapat receptet.

Mojitovåfflor, fräscht och gott.

Ingredienser

Lime- och myntasocker

1
Lime, rivet skal
1 näve
färsk mynta, rejäl
1 dl
socker

Våfflor

100 g
Smör
1 dl
vispgrädde
4.5 dl
vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
1 msk
Socker
1 krm
Salt
3 dl
mjölk
1 dl
Kolsyrat vatten
2 msk
lime- och myntasocker
0.5
Lime, rivet skal

Gör så här

1
Lime- och myntasocker: Lägg alla ingredienser i en mixar och mixa tills du får ett grönt socker utan bitar.
2
Lägg sockret på ett bakplåtspapper och låt det torka i ett dygn (det behöver du dock inte göra innan du ska använda det i och till våfflorna, men om du ska spara det)
3
Våfflor: Smält smöret och låt det svalna något.
4
Vispa grädden och ställ åt sidan.
5
Lägg mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke och blanda.
6
Vispa ner mjölken och smöret.
7
Vispa ner det kolsyrade vattnet.
8
Vänd ner den vispade grädden.
9
Vänd ner lime- och myntasockret och limezesten.
10
Grädda våfflorna.
11
Njut med lättvispad grädde och mer lime- och myntasocker.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Våfflor med brynt smör

  2. Våffeltårta med chokladvåfflor

  3. Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

  4. Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Våfflor
    3. Efterrätter
decoration divider

Våfflor

Visa alla

Frasiga nudelvåfflor

Kockens bästa recept med hjortron

Frasvåfflor – så blir de helt perfekta

Citron- och vallmovåfflor med lemoncurdgrädde