Mojitovåfflor
Mojitovåfflor – lime, mynta och sött är en så god smakkombination som passar perfekt till våfflor som lätt kan bli lite mäktiga.
– Jag älskar att fylla hålen i våfflorna med socker, det knastrar så gott, säger matkreatören Emma Brink Rask som skapat receptet.
Ingredienser
Lime- och myntasocker
1
Lime, rivet skal
1 näve
färsk mynta, rejäl
1 dl
socker
Våfflor
100 g
Smör
1 dl
vispgrädde
4.5 dl
vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
1 msk
Socker
1 krm
Salt
3 dl
mjölk
1 dl
Kolsyrat vatten
2 msk
lime- och myntasocker
0.5
Lime, rivet skal
Gör så här
1
Lime- och myntasocker: Lägg alla ingredienser i en mixar och mixa tills du får ett grönt socker utan bitar.
2
Lägg sockret på ett bakplåtspapper och låt det torka i ett dygn (det behöver du dock inte göra innan du ska använda det i och till våfflorna, men om du ska spara det)
3
Våfflor: Smält smöret och låt det svalna något.
4
Vispa grädden och ställ åt sidan.
5
Lägg mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke och blanda.
6
Vispa ner mjölken och smöret.
7
Vispa ner det kolsyrade vattnet.
8
Vänd ner den vispade grädden.
9
Vänd ner lime- och myntasockret och limezesten.
10
Grädda våfflorna.
11
Njut med lättvispad grädde och mer lime- och myntasocker.