Mojitovåfflor

Av Emma Brink Rask

(8)

Vad tycker du?

Mojitovåfflor

Mojitovåfflor – lime, mynta och sött är en så god smakkombination som passar perfekt till våfflor som lätt kan bli lite mäktiga.
– Jag älskar att fylla hålen i våfflorna med socker, det knastrar så gott, säger matkreatören Emma Brink Rask som skapat receptet.

Mojitovåfflor, fräscht och gott.
Mojitovåfflor, fräscht och gott.

Ingredienser

Lime- och myntasocker

1 Lime, rivet skal
1 nävefärsk mynta, rejäl
1 dlsocker

Våfflor

100 gSmör
1 dlvispgrädde
4,5 dlvetemjöl
1 tskBakpulver
1 mskSocker
1 krmSalt
3 dlmjölk
1 dlKolsyrat vatten
2 msklime- och myntasocker
0,5 Lime, rivet skal

Gör så här

1
Lime- och myntasocker: Lägg alla ingredienser i en mixar och mixa tills du får ett grönt socker utan bitar.
2
Lägg sockret på ett bakplåtspapper och låt det torka i ett dygn (det behöver du dock inte göra innan du ska använda det i och till våfflorna, men om du ska spara det)
3
Våfflor: Smält smöret och låt det svalna något.
4
Vispa grädden och ställ åt sidan.
5
Lägg mjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke och blanda.
6
Vispa ner mjölken och smöret.
7
Vispa ner det kolsyrade vattnet.
8
Vänd ner den vispade grädden.
9
Vänd ner lime- och myntasockret och limezesten.
10
Grädda våfflorna.
11
Njut med lättvispad grädde och mer lime- och myntasocker.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Mojitovåfflor