Helstekt kalkon
Stekt kalkon är en klassiker som är perfekt att servera till nyårsfirandet eller vid andra festliga tillfällen. Här fylls den med äpple, rödlök, dragon och örtsmör. Servera gärna med waldorfsallad och gräddsås.
Ingredienser
Kalkon
- 1 kalkon, ca 4-5 kg för 8 personer
- Olivolja, eller mjukt smör för att pensla kalkonen
- 1 nypasalt och malen peppar
Örtsmör
- 200 gsmör, mjukt
- 2 vitlöksklyftor, eller fler om man vill (finhackade eller rivna)
- 1 citron, rivet skal
- 2 mskcitronsaft
- 4 mskfärska örter, gärna dragon, timjan, salvia och/eller rosmarin
Fyllning
- 2 rödlökar, eller mer om man vill
- 2 äpplen, eller mer om man vill
- 1 apelsin, juicen
- Olivolja
- salt och malen peppar, efter smak
- 2 stjälkardragon, gärna med timjan eller rosmarin