Kanelbullar med brynt smör

Av Godare

Vad tycker du?

Kanelbullar med brynt smör

(240)

Kanelbullar med brynt smör – hoppa över ägget och pensla bullarna med brynt smör i stället. Otroligt gott och perfekt för alla oss som älskar den kolaaktiga smaken av brynt smör.

Kanelbullar med brynt smör

Ingredienser

Ingredienser

250 g
Smör
1 l
mjölk
100 g
Jäst
1 msk
Kardemumma
1 tsk
Salt
4 dl
Socker
26 dl
Vetemjöl, + cirka 2 dl till utbakning

fyllning

Smör
Kanel
socker

Pensling

Smör
Strösocker

Gör så här

1
Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen och rör om så att jästen löser sig. Häll i kardemumma, salt, socker och den mindre mängden mjöl, inte allt på en gång. Knåda degen tills den är mjuk och smidig och ganska lös. Låt degen jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
2
Häll ut degen på ett mjölat bakbord och knåda in mer mjöl om det behövs. Kavla ut degen, rör ihop smör, socker och kanel och bred ut på degen. Rulla ihop degen till en rulle och skär den i skivor. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter till under bakduk.
3
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna i mitten av ugnen cirka 10 minuter i 220 grader.
4
Bryn smöret i en kastrull under omrörning. Låt bullarna svalna lite och pensla dem med brynt smör och strö på pärlsocker eller strösocker.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Slät vetebulle

  2. Ladda för kanelbullens dag

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Bullar
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!