Kolakladdkaka med bärgrädde

Av Godare

Vad tycker du?

Kolakladdkaka med bärgrädde

(3)

Den här kolakladdisen är söt, men tillsammans med den härligt syrliga bärgrädden blir den fantastiskt god. Så god så att du knappt vill dela med dig!

Recept ur boken ”Veganska godsaker” av Frida Svanberg.

Kladdkaka med kola och syrlig bärgrädde.

Ingredienser

Ingredienser

125 g
Margarin, mjölkfritt
2 dl
farinsocker, ljust. 1 dl = 75 g
1 dl
strösocker, 1 dl = 90 g
3 dl
Vetemjöl, 1 dl = 60 g
2 tsk
vaniljsocker , 1 tsk = 5 g
0.5 tsk
Salt, 1 tsk = 6 g
1 dl
kikärtsspad, 1 dl = 100 g

Bärgrädde

2 dl
vispgrädde, växtbaserad
150 g
frysta bär, tinade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av den från plattan. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en jämn, klumpfri smet.
2
Bred ut smeten i springformen och grädda mitt i ugnen i 25–35 minuter. Kladdkakan ska vara lite dallrig i mitten när den är klar. Ta ut och låt kakan svalna helt.
3
Vispa grädden fast och blanda i de tinade men fortfarande svala bären. Servera kladdkakan med en klick bärgrädde.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Bästa receptet på kladdkaka

  2. ARTIKLAR

    15 kladdkakor att fira kladdkakans dag med

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Veganska recept
    3. Bakverk
decoration divider

Veganska recept

Visa alla

Röd linscurry med kokos

Exotisk passionsglass

Spännande nyheter på veganhyllan

Majs i kokosmjölk från Tanzania