Kolakladdkaka med bärgrädde
Den här kolakladdisen är söt, men tillsammans med den härligt syrliga bärgrädden blir den fantastiskt god. Så god så att du knappt vill dela med dig!
Recept ur boken ”Veganska godsaker” av Frida Svanberg.
Ingredienser
Ingredienser
125 g
Margarin, mjölkfritt
2 dl
farinsocker, ljust. 1 dl = 75 g
1 dl
strösocker, 1 dl = 90 g
3 dl
Vetemjöl, 1 dl = 60 g
2 tsk
vaniljsocker , 1 tsk = 5 g
0.5 tsk
Salt, 1 tsk = 6 g
1 dl
kikärtsspad, 1 dl = 100 g
Bärgrädde
2 dl
vispgrädde, växtbaserad
150 g
frysta bär, tinade
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av den från plattan. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en jämn, klumpfri smet.
2
Bred ut smeten i springformen och grädda mitt i ugnen i 25–35 minuter. Kladdkakan ska vara lite dallrig i mitten när den är klar. Ta ut och låt kakan svalna helt.
3
Vispa grädden fast och blanda i de tinade men fortfarande svala bären. Servera kladdkakan med en klick bärgrädde.