Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda

Av Godare

(63)

Vad tycker du?

Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda

Lussesemlor – saffran är en de bästa smaksättningarna – inte minst i semlor. Mandelmassa och grädde som fyllning. Recept ur Jennys jul av Jenny Warsén.

Lussesemlor med fyllning.
Lussesemlor med fyllning.

Ingredienser

5 dlMjölk, standard 3%
1 gSaffran
50 gJäst, för söta degar
2 dlströsocker
2,5 dlkvarg, eller crème fraiche
100 gsmör, rumsvarmt
12 dlVetemjöl, cirka + ev lite mjöl till utbakning
1 ägg, uppvispat, till pensling
Florsocker, att pudra med

Fyllning

350 gMandelmassa
vispgrädde, en skvätt att blanda med mandelmassan
3 dlvispgrädde

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Fyllda lussesemlor – fantastiskt goda