Kycklingburgare med fruktig salsa
Grilla en fräsch kycklingburgare och servera med fruktig mango- och kiwisalsa för en exotisk smakupplevelse. Recept ur Lena Söderströms kokbok ”Hamburgare och texmex”.
Ingredienser
Ingredienser
600 g
Kycklingfärs
2 skivor
bacon, gärna rökt
1 krm
Salt
Smör, till stekning
2 skivor
ost, t ex herrgård eller svecia
Tillbehör
4
hamburgerbröd
4 tsk
majonnäs
Rucola
fruktig mango- och kiwisalsa
nachos
Gör så här
1
Finhacka bacon. Blanda färsen med salt och bacon.
2
Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma till biffar. Stek biffarna i smöret 3–5 minuter på varje sida.
3
Lägg en halv skiva ost på varje biff och efterstek under lock ca 3 minuter eller tills biffarna är genomstekta och osten smält.
4
Servera biffarna varma i skurna och rostade hamburgerbröd tillsammans med majonnäs, rucola och salsa. Servera med nachos.