Kycklingburgare med fruktig salsa

Av Godare

Vad tycker du?

Kycklingburgare med fruktig salsa

(4)

Grilla en fräsch kycklingburgare och servera med fruktig mango- och kiwisalsa för en exotisk smakupplevelse. Recept ur Lena Söderströms kokbok ”Hamburgare och texmex”.

Burgare med kyckling och mango- och kiwisalsa.

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Kycklingfärs
2 skivor
bacon, gärna rökt
1 krm
Salt
Smör, till stekning
2 skivor
ost, t ex herrgård eller svecia

Tillbehör

4
hamburgerbröd
4 tsk
majonnäs
Rucola
fruktig mango- och kiwisalsa
nachos

Gör så här

1
Finhacka bacon. Blanda färsen med salt och bacon.
2
Dela färsen i 4 lika stora bitar och forma till biffar. Stek biffarna i smöret 3–5 minuter på varje sida.
3
Lägg en halv skiva ost på varje biff och efterstek under lock ca 3 minuter eller tills biffarna är genomstekta och osten smält.
4
Servera biffarna varma i skurna och rostade hamburgerbröd tillsammans med majonnäs, rucola och salsa. Servera med nachos.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Här är Sveriges godaste burgare

  2. Hamburgare och texmex – recept

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Burgare
decoration divider

Burgare

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Brasilianska ostbollar med grillad biff

Knepet med färsen för den bästa hamburgaren

Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole