Nötchoklad med Ferrero Rocher
Kladdkaka med Ferrero Rocher blir inte bara otroligt vacker, men så god med alla nötiga smaker.
Recept ur boken ”Kladdkakor deluxe” av Frida Skattberg.
Ingredienser
Ingredienser
150 g
Smör
50 g
Mörk choklad
2 dl
strösocker
2
ägg
2 dl
Vetemjöl
0.5 dl
Kakao
1 tsk
Salt
1 dl
nutella
1 dl
Hasselnötter
8
Ferrero rocher
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 °. Smörj och bröa en gjutjärnspanna, 20 cm i diameter.
2
Smält smör och choklad i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner socker, ägg, mjöl, kakao och salt.
3
Häll hälften av smeten i formen och bred sedan över Nutella. Grovhacka hasselnötterna och strö hälften av dem över Nutellan. Bred över resten av smeten och toppa med resterande nötter.
4
Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut och låt svalna i 10 minuter.
5
Toppa med halverade Ferrero Rocher och låt kakan svalna helt.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen