Nötchoklad med Ferrero Rocher

Av Godare

Vad tycker du?

Nötchoklad med Ferrero Rocher

(8)

Kladdkaka med Ferrero Rocher blir inte bara otroligt vacker, men så god med alla nötiga smaker.

Recept ur boken ”Kladdkakor deluxe” av Frida Skattberg.

Kladdkaka med massor av choklad

Ingredienser

Ingredienser

150 g
Smör
50 g
Mörk choklad
2 dl
strösocker
2
ägg
2 dl
Vetemjöl
0.5 dl
Kakao
1 tsk
Salt
1 dl
nutella
1 dl
Hasselnötter
8
Ferrero rocher

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 °. Smörj och bröa en gjutjärnspanna, 20 cm i diameter.
2
Smält smör och choklad i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner socker, ägg, mjöl, kakao och salt.
3
Häll hälften av smeten i formen och bred sedan över Nutella. Grovhacka hasselnötterna och strö hälften av dem över Nutellan. Bred över resten av smeten och toppa med resterande nötter.
4
Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 minuter. Ta ut och låt svalna i 10 minuter.
5
Toppa med halverade Ferrero Rocher och låt kakan svalna helt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Lyxiga kladdkakor med extra allt

  2. Kladdkaka med nutellamaräng

  3. Bästa receptet på kladdkaka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone