Pannacotta med vit choklad och färsk mango

Av Godare

Vad tycker du?

Pannacotta med vit choklad och färsk mango

(14)

Pannacotta med vit choklad och mango. Pannacotta är nog en av de bästa desserterna man kan bjuda på. Enkelt att göra och perfekt att göra färdigt dagen innan den ska serveras. Här är den smaksatt med vit choklad och toppad med färska bitar av mango.

Pannacotta med vit choklad och mango

Ingredienser

Panacotta

1
Gelatinblad
4 dl
grädde
0.5 dl
strösocker
1
vaniljstång
100 g
Vit choklad, av bra kvalitet

Mangoröra

200 g
mango, fryst eller färsk
1 msk
florsocker

Gör så här

1
Lägg gelatinblad i kallt vatten.
2
Blanda grädde, socker och vaniljstång i en kastrull och koka upp. Ta upp vaniljstången, skölj och torka av och spara den till mangoröran.
3
Hacka chokladen och häll över gräddblandningen.
4
Krama ur gelatinblad och rör ner i pannacottan. Rör tills smeten är slät och häll sedan upp den i portionsglas. Låt stelna i kylen minst tre timmar eller över natten.
5
Mangoröra: Tärna mangon eller tina den om den varit frusen. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Blanda mangon med florsocker och vaniljfrön. Toppa pannacottan med mangoröran precis innan den serveras.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Äppelbakelser med vaniljkräm

  2. Hallon- och lakritspannacotta

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone