Så gör du en jättegod västerbottenpaj

Av Anna Wendt

(1)

Vad tycker du?

Så gör du en jättegod västerbottenpaj

Västerbottenpaj är en älskad klassiker. Med sin härliga ostsmak och en krämig konsistens passar den lika bra på buffébordet som att serveras själv med en krispig sallad.
Toppa gärna med sparris eller annat grönt.

Så gör du en jättegod västerbottenpaj

Ingredienser

125 gsmör
3 dlvetemjöl
1 mskvatten
150 gVästerbottenost, riven
3 stÄgg
2 dlvispgrädde
1 krmsvartpeppar
sparris, till garnityr

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Medan ugnen värms, mixa smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och mixa ihop till en smidig deg.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i ugnen ca 20 min. Låt svalna.
  3. Fördela västerbottensost i pajskalet och vispa ägg och grädde. Häll över och smaka av med salt och peppar.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min eller tills pajen har stelnat. Låt svalna. Toppa gärna med sparris eller annat grönt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så gör du en jättegod västerbottenpaj