Så gör du en jättegod västerbottenpaj

Av Anna Wendt

Västerbottenpaj är en älskad klassiker. Med sin härliga ostsmak och en krämig konsistens passar den lika bra på buffébordet som att serveras själv med en krispig sallad.

Ingredienser

Ingredienser

125 g
smör
3 dl
vetemjöl
1 msk
vatten
150 g
Västerbottenost, riven
3 st
Ägg
2 dl
vispgrädde
1 krm
svartpeppar
sparris, till garnityr

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Medan ugnen värms, mixa smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och mixa ihop till en smidig deg.
2
Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i ugnen ca 20 min. Låt svalna.
3
Fördela västerbottensost i pajskalet och vispa ägg och grädde. Häll över och smaka av med salt och peppar.
4
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min eller tills pajen har stelnat. Låt svalna. Toppa gärna med sparris eller annat grönt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Krämig kavringstårta med matjessill

  2. Färskpotatissallad med primörer och basilikadressing

  3. Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Midsommar
    3. Paj
decoration divider

Midsommar

Visa alla

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Krämig kavringstårta med matjessill

Melon- och fetasallad

Krämig lingonsill med lime