Ayla Canpunar

Av Ayla Canpunar

Smörstekt majskolv med vispat chipotlesmör och riven comté

Av Ayla Canpunar

(3)

Vad tycker du?

Smörstekt majskolv med vispat chipotlesmör och riven comté

Majskolvar med smör är gott, majskolvar med chipotlesmör och riven ost är ännu godare.

Godare-profilen Ayla Canpunar visar hur du enkelt tar majskolvarna till en helt ny nivå.

Majskolvar med extra allt signerade Ayla Canpunar.
Majskolvar med extra allt signerade Ayla Canpunar.

Ingredienser

125 gSmör
1 mskChipotlepasta, eller mer efter smak
Salt
2 majskolvar, färska eller förkokta
25 gSmör
Salt och peppar
200 gComté
2 mskgräslök, finhackad
0,5 krukakoriander

Gör så här

  1. Vispa smöret länge tills det blir helt vitt och fluffigt. Blanda i chipotle och smaka av med salt.
  2. Dela varje majskolv på hälften så du får 4 majskolvar totalt.
  3. Smält resten av smöret i en panna och stek majskolvarna gyllenbruna, salta och peppra. Låt svalna i någon minut.
  4. Bred på chipotlesmör runt varje majskolv.
  5. Finriv comté och rulla varje majskolv i osten så den täcks. Toppa med gräslök och lite koriander.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Smörstekt majskolv med vispat chipotlesmör och riven comté