Rödbetstzatziki

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Rödbetstzatziki

Prova ett nytt tillbehör till grillmaten eller salladen – rödbetstzatziki! Med sin underbara rosa-lila färg piggar den upp de flesta måltider. Variera gärna med kryddor som krossade fänkålsfrön, koriander eller spiskummin.

Tzatziki med rödbetor och yoghurt

Ingredienser

2 rödbetor, mellanstora och kokta
2 vitlöksklyftor
3 dlgrekisk yoghurt, naturell
0,75 tskrödvinsvinäger
1 mskolivolja
1 tsknigellafrön, (kan utelämnas)
1 mskmynta, finhackad
salt och malen peppar

Gör så här

1
Skala och mixa rödbetorna i en snabbmixer. Tillsätt finhackad vitlök, yoghurt, vinäger och olivolja. Kör allt till ett slätt mos och smaka av med salt och mald peppar.
2
Strö över nigellafrön och hackad mynta vid servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (11)

    Tzatziki – klassiskt recept

  2. (1)

    Grillad vattenmelon med feta

  3. (2)

    Gyros i pitabröd med tzatziki

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Smårätter
    3. Såser

Smårätter

Visa alla
(1)

Kantarelltoast med bacon

(1)

Marinerad parmesanost

(1)

Honungsrostade nötter

(1)

French toast med banan och choklad