Tryfflar med romrussin

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Tryfflar med romrussin

Något av det bästa med julen är att man får ta sig en chokladtryffel när som helst på dygnet. Här har vi gjort en klassik kombination med rom och russin. Förvara tryffeln svalt och borta från barnen, dessa är bara för vuxna!

Tryfflar med romrussin
Tryfflar med romrussin

Ingredienser

80 gRussin
4 mskrom, brun
200 gMörk choklad
1 dlgrädde
1 mskSmör
kakao, till rullning

Gör så här

  1. Hacka russinen grovt. Lägg dem i en liten skål och häll över rom. Låt stå tills russinen sugit åt sig det mesta av vätskan.
  2. Hacka chokladen fint och lägg den i en stål- eller glasskål. Ställ skålen över vattenbad tills chokladen är halvsmält. Lyfta av skålen från vattenbadet.
  3. Koka upp grädde och smör i en liten kastrull. Häll den varma grädden över chokladen, lite i taget, medan du hela tiden rör kraftigt från mitten av skålen med en slickepott. Chokladblandningen ska vara helt slät, tjock, blank och elastisk. Mixa eventuellt blandningen snabbt med en stavmixer.
  4. Rör ner rom- och russinblandningen och häll över chokladsmeten i en liten form klädd med plastfolie. Låt chokladen stå i kylen tills chokladmassan stelnat och fått en konsistens som påminner om modellera.
  5. Dela chokladen i jämna fyrkanter och rulla varje bit till en rund chokladtryffel. Rulla varje chokladtryffel i kakaopulver. Skaka av överskottet och förvara tryffeln svalt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tryfflar med romrussin