Chokladpannkakor

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Chokladpannkakor

Chokladpannkakor med vaniljkräm, hallon och nötkräm ger dig tre favoriter på samma gång. Dessa fyllda, tunna chokladpannkakor – eller crêpes som de också kallas – kommer förgylla vilken brunch som helst.

Chokladpannkakor
Chokladpannkakor

Ingredienser

Pannkakssmet

3 ägg, stora
200 gmjöl
30 gKakao
1 mskSocker
5 dlmjölk
0,25 tskSalt
smör, till stekning

Fyllning

2 dlvaniljkräm
4 mskHallonsylt, eller rårörda hallon
4 msknutella
Hallon, till garnering
Florsocker, till garnering

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till pannkakssmeten, så att smeten blir slät och klumpfri. Använd gärna en stavmixer.
  2. Låt smeten vila en halvtimme innan du steker tunna och fina pannkakor.
  3. Använd en medelstor stekpanna och värm pannan på medelhög värme. Lägg smör eller olja på hushållspapper och smörj pannan lätt innan stekning.
  4. Lägg en rejäl skopa smet i pannan. Vänta tre sekunder och häll tillbaka allt överskott i skålen. Använd en spatel och skär bort kanten som blir kvar efter att smeten är helt av.
  5. Grädda pannkakan tills den är fint gyllene på undersidan, vänd och fortsätt grädda i 20 sekunder på andra sidan
  6. Lägg en pannkaka på ett fat, och ha på en rejäl sked vaniljkräm, en sked rårörda hallon och en sked Nutella.
  7. Lägg en ny pannkaka löst över och vik in kanterna mot mitten, så att du får ett fint litet paket.
  8. Upprepa processen med resten av pannkakorna och fyllningen. Strö över florsocker och garnera med hallon.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladpannkakor

Ämnen