Sellerirotspuré
Selleripuré är ett helt fantastiskt gott och silkeslent tillbehör att servera med ett gott bröd eller till viltmiddagar. För en lite syrligare variant kan du blanda två äpplen med selleriroten. Skär dem i bitar och koka tillsammans med sellerin.
Ingredienser
- 1 kgrotselleri
- 1 dlvispgrädde, matgrädde eller crème fraiche
- 4 msksmör
- salt och malen peppar
Till dekoration
- hasselnötter, rostade, hackade
- Persilja , hackad
- Olivolja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.