Sellerirotspuré
Selleripuré är ett helt fantastiskt gott och silkeslent tillbehör att servera med ett gott bröd eller till viltmiddagar. För en lite syrligare variant kan du blanda två äpplen med selleriroten. Skär dem i bitar och koka tillsammans med sellerin.
Ingredienser
Ingredienser
1 kgrotselleri
1 dlvispgrädde, matgrädde eller crème fraiche
4 msksmör
salt och malen peppar
Till dekoration
hasselnötter, rostade, hackade
Persilja , hackad
Olivolja
Gör så här
1
Rengör, skala och skär sellerin i jämna bitar.
2
Lägg allt i en kastrull, tillsätt vatten så att det precis täcker sellerin och lägg i en rejäl nypa salt.
3
Koka upp och koka selleribitarna helt mjuka.
4
Häll av det kokande vattnet och ånga bitarna torra.
5
Mosa ihop sellerin med grädde och smör, eller kör det hela till en slät puré med stavmixer eller i snabbmixer.
6
Krydda moset med salt och peppar. Strö över lite hackade hasselnötter, persilja och olivolja om så önskas.