Sellerirotspuré

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Sellerirotspuré

Selleripuré är ett helt fantastiskt gott och silkeslent tillbehör att servera med ett gott bröd eller till viltmiddagar. För en lite syrligare variant kan du blanda två äpplen med selleriroten. Skär dem i bitar och koka tillsammans med sellerin.

Sellerirotspuré
Sellerirotspuré

Ingredienser

  • 1 kgrotselleri
  • 1 dlvispgrädde, matgrädde eller crème fraiche
  • 4 msksmör
  • salt och malen peppar

Till dekoration

  • hasselnötter, rostade, hackade
  • Persilja , hackad
  • Olivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sellerirotspuré

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.