Blåbärspaj med pistagenötter
Vem hade kunnat tro att den klassiska blåbärspajen kunde bli ännu godare? I det här receptet får smuldegen en extra nötig crunch av hackade pistagenötter och en trevlig syrlighet från färskt finrivet apelsinskal.
Ingredienser
Mördeg
- 150 gVetemjöl
- 1 mskSocker
- 100 gsmör, kallt
- 60 ggräddfil, eller grekisk yoghurt naturell
Fyllning
- 300 gBlåbär
- 3 mskSocker
- 1 mskPotatismjöl
Smuldeg
- 60 gVetemjöl
- 60 gSocker, gärna oraffinerat
- 60 gsmör
- 60 gnötter, hackade, som pistagenötter och hasselnötter
- 2 tskapelsinskal, fint rivet
- 0,5 tskKanel
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.