Lammstek med vitlök
Bjud till fest med en saftig lammstek som får det att vattnas i munnen på dina gäster. Vill du ha en sås till lammet är det gott med rödvinssås, eller stekskyn från lammet smaksatt med dijonsenap, vitlök och örter som rosmarin eller timjan.
Ingredienser
- 1 lammlår, ca 2 kg per lår
- 5 vitlöksklyftor, finhackade
- 1,5 dlpersilja, finhackad
- 2 kvistarrosmarin
- salt och malen peppar
- Olja, till stekning
- smör, till stekning
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.