Caesarsallad med halloumi, parmesan och krutonger
Min otroliga caesarsallad som är busenkel men som imponerar på alla där hemma! Är du skeptisk till sardeller så våga prova ändå, jag lovar att du inte kommer att ångra dig. Det bästa av allt är att du kan ha alla ingredienser hemma utan att de blir dåliga. Alltid redo! Har du inte romansallad funkar det så klart med annan sallad, rucola eller sparris.
Ingredienser
Caesardressing
- 1 ägg
- 4 Sardellfiléer
- 1 vitlöksklyfta
- 1 mskDijonsenap
- 1 dlparmesanost, eller mer
- 1 mskcitronsaft
- 1 dlRapsolja, eller mer
- Salt och svartpeppar
Tillbehör
- 2 romansallad
- 2 Halloumiostar
- 1 Baguette
- 2 dlriven parmesanost
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Sofia Henriksson
När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.
Visa 37 recept