Av Sofia Henriksson

Caesarsallad med halloumi, parmesan och krutonger

Av Sofia Henriksson

(1)

Vad tycker du?

Caesarsallad med halloumi, parmesan och krutonger

Min otroliga caesarsallad som är busenkel men som imponerar på alla där hemma! Är du skeptisk till sardeller så våga prova ändå, jag lovar att du inte kommer att ångra dig. Det bästa av allt är att du kan ha alla ingredienser hemma utan att de blir dåliga. Alltid redo! Har du inte romansallad funkar det så klart med annan sallad, rucola eller sparris. 

Caesarsallad med halloumi, parmesan och krutonger.

Ingredienser

Caesardressing

1 ägg
4 Sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1 mskDijonsenap
1 dlparmesanost, eller mer
1 mskcitronsaft
1 dlRapsolja, eller mer
Salt och svartpeppar

Tillbehör

2 romansallad
2 Halloumiostar
1 Baguette
2 dlriven parmesanost
Olivolja
Salt och svartpeppar

Gör så här

1
Koka ägget 2 minuter. Mixa alla ingredienser utom ost medan du häller i olja. Mixa ner osten till önskad konsistens och smaka upp. Mer olja = tjockare dressing.
2
Dela brödet i kuber och rosta i stekpanna med mycket olivolja, salt och svartpeppar.
3
Skiva upp halloumi och stek på hög värme.
4
Dela upp salladen och lägg på ett stort fat. Ringla över dressingen och toppa med halloumi, svartpeppar och en massa parmesan.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Syrlig zucchinisalla­d med fetaost och rostade pinjenötter

  2. (1)

    Lyxig sallad med burrata, prosciutto, melon och jordgubbar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sallad

Sallad

Visa alla
(1)

Kålsallad med lax

(0)

Apelsinsallad

(0)

Hjärtsallad med ceasardressin­g och bacon

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis