Caesarsallad med halloumi, parmesan och krutonger
Min otroliga caesarsallad som är busenkel men som imponerar på alla där hemma! Är du skeptisk till sardeller så våga prova ändå, jag lovar att du inte kommer att ångra dig. Det bästa av allt är att du kan ha alla ingredienser hemma utan att de blir dåliga. Alltid redo! Har du inte romansallad funkar det så klart med annan sallad, rucola eller sparris.
Ingredienser
Caesardressing
1 ägg
4 Sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1 mskDijonsenap
1 dlparmesanost, eller mer
1 mskcitronsaft
1 dlRapsolja, eller mer
Salt och svartpeppar
Tillbehör
2 romansallad
2 Halloumiostar
1 Baguette
2 dlriven parmesanost
Olivolja
Salt och svartpeppar
Gör så här
1
Koka ägget 2 minuter. Mixa alla ingredienser utom ost medan du häller i olja. Mixa ner osten till önskad konsistens och smaka upp. Mer olja = tjockare dressing.
2
Dela brödet i kuber och rosta i stekpanna med mycket olivolja, salt och svartpeppar.
3
Skiva upp halloumi och stek på hög värme.
4
Dela upp salladen och lägg på ett stort fat. Ringla över dressingen och toppa med halloumi, svartpeppar och en massa parmesan.