Pannkaksrulle med varmrökt lax och dill

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Pannkaksrulle med varmrökt lax och dill

”Färga och smaksätt pannkakan med spenat så känns den både matigare och nyttigare. Fyll sedan rullen med en krämig mousse av varmrökt lax och pepparrot.”

Receptet är ur Emma Brink Rasks kokbok ”Tårtor & smörgåstårtor till årets alla fester och högtider”.

Färgglad pannkaksrulle med varmrökt lax och dill.
Färgglad pannkaksrulle med varmrökt lax och dill.

Ingredienser

Spenatpannkaka

20 gsmör
150 gVetemjöl
0,5 tskSalt
600 gmjölk
3 Ägg
70 gBabyspenat

Laxmousse

300 gLax, varmrökt
125 gfärskost
15 gfärsk pepparrot, riven
60 gDill, finhackad
30 gmajonnäs
200 gCrème fraiche
Salt
Peppar

Gör så här

  1. Spenatpannkaka: Sätt ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn). Smält smöret. Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, äggen, det smälta smöret och spenaten. Mixa med stavmixer till en slät grön smet. Klä en långpanna, 30 × 40 cm, med bak­plåtspapper och häll smeten i den. Grädda pannkakan i 30–35 minuter (den sväller upp men sjunker när du tar ut den). Låt pann­kakan svalna helt.
  2. Laxmousse: Lägg alla ingredienser, utom crème fraiche, i en bunke och vispa med elvisp tills det har gått ihop. Vispa crème fraichen fluffig och vänd ner den i moussen. Smaka av med salt och peppar. Bred ut moussen på pannkakan och rulla ihop den hårt från kortsidan. Rulla in tårtan i bakplåtspapperet och låt den sätta sig i kylskåpet i minst ett par timmar. Skiva sedan upp tårtan och servera.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pannkaksrulle med varmrökt lax och dill