Av Ayla Canpunar

Fried chicken sandwich i focacciabröd

Av Ayla Canpunar

(2)

Vad tycker du?

Fried chicken sandwich i focacciabröd

Det här är så otroligt smaskigt. Godare-profilen Ayla Canpunar har fyllt ett nybakat focacciabröd med krispig kyckling och hemgjord pesto. Smakerna fullkomligt exploderar i munnen, perfekt till en lyxig lunch eller lättare middag.

Ingredienser

Focaccia

25 gJäst
4 dlVatten, fingervarmt
8,5 dlmjöl, eller lite mer
2 tskSalt
2 mskolivolja
3 mskolivolja, till formen

Toppings

Flingsalt
rosmarin

Fried chicken

4 kycklinglårfiléer
1,5 dlvetemjöl
2 ägg
2 dlPanko ströbröd
Salt och peppar
1,5 tskpaprikapulver
1,5 tskoregano
Rapsolja, till fritering

Pesto

2 krukaBasilika
0,5 dlPinjenötter, rostade
2 vitlöksklyftor
1,5 dlparmesan, finriven
1 dlolivolja, börja med lite i taget tills önskad konsistens
Salt och peppar

Picklad silverlök

2 silverlök
0,5 dlättikssprit
1 dlVatten
1 dlströsocker

Tillbehör

tomater, skivade
rucola
Läckra mackor med pesto och krispig kyckling.

Gör så här

1
Focaccia: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör runt tills jästen lösts upp. Addera resterande ingredienser och arbeta degen i 10 minuter i maskin eller för hand. Täck bunken och låt jäsa i ca 1 timma. Addera resterande olivolja i en ugnsform (ca 26x30) och vänd upp degen i oljan några gånger i formen. Platta ut degen så den täcker alla kanter i ugnsformen. Täck med plastfolie och låt jäsa ytterligare i 1 timma. Sätt ugnen på 225°.
2
Tryck ner fingertopparna lätt i degen lätt så det blir små gropar. Toppa med flingsalt och rosmarin. Grädda i mitten av ugnen i ca 18–20 min eller tills brödet är gyllene.
3
Picklad lök: Skala och skiva löken tunt. Koka upp ättika, vatten och socker i en kastrull tills sockret lösts upp. Dra bort från värmen och lägg i löken. Låt lagen svalna helt med löken. Rör om då och då. Förvara i kylen i ca 1–2 veckor.
4
Kyckling: Häll upp ägg, mjöl och panko i separata skålar. Blanda ner kryddorna i mjölet. Vispa upp äggen i en skål. Panera kycklingen först i mjöl, ägg och sist panko. Värm upp oljan till 175° och fritera kycklingen gyllene. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 70–72°. Låt rinna av på hushållspapper.
5
Pesto: Mixa alla ingredienser till peston i en blender och justera oljan till önskad konsistens. Smaka av med salt & peppar. Portionera focaccian och dela i mitten, bre på ett lager av peston, toppa med friterad kyckling, några skivor tomat, picklad silverlök och ruccola.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Så väljer du rätt kyckling på tallriken

  2. (25)

    Adana kebab – turkiskt lammfärsspett

  3. (1)

    Mercimek köftesi – goda turkiska linsbiffar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Mackor
    4. Lunch

Kyckling

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Macka med currykyckling

(1)

Kyckling i krämig dragonsås

(1)

Marockansk kycklinggryta