Fried chicken sandwich i focacciabröd
Det här är så otroligt smaskigt. Godare-profilen Ayla Canpunar har fyllt ett nybakat focacciabröd med krispig kyckling och hemgjord pesto. Smakerna fullkomligt exploderar i munnen, perfekt till en lunch eller lättare middag.
Tid tillkommer med två timmars jäsning för focaccian.
Ingredienser
Focaccia
- 25 gJäst
- 4 dlVatten, fingervarmt
- 8,5 dlmjöl, eller lite mer
- 2 tskSalt
- 2 mskolivolja
- 3 mskolivolja, till formen
Toppings
- Flingsalt
- rosmarin
Fried chicken
- 4 kycklinglårfiléer
- 1,5 dlvetemjöl
- 2 ägg
- 2 dlPanko ströbröd
- Salt och peppar
- 1,5 tskpaprikapulver
- 1,5 tskoregano
- Rapsolja, till fritering
Pesto
- 2 krukaBasilika
- 0,5 dlPinjenötter, rostade
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 dlparmesan, finriven
- 1 dlolivolja, börja med lite i taget tills önskad konsistens
- Salt och peppar
Picklad silverlök
- 2 silverlök
- 0,5 dlättikssprit
- 1 dlVatten
- 1 dlströsocker
Tillbehör
- tomater, skivade
- rucola
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Ayla Canpunar
Göteborgaren Ayla Canpunar började laga mat redan som nioåring. Hon kommer från en restaurangfamilj och ett hem fyllt med matglädje. 2021 kom hon på andra plats i ”Sveriges Mästerkock” som en av tävlingens yngsta deltagare någonsin. I Godare-serien ”Matglädje med Ayla” bjuder hon på hemlagad mat med familjär känsla. Alltid gott och enkelt. Med sin turkiska bakgrund visar hon rätter som kebab och kisir.
Visa 28 recept