Havreotto – i stället för risotto
Risotto, nej havreotto!
Det blir det när miljöforskaren Victoria Voss och kocken Tom Victor står vid spisen i smarta matlagningserien på tv-kanalen Godare.
– Både knaprigt och krämigt. Det här ska jag laga flera gånger, säger Tom Victor.
Ingredienser
Havreotto
2 dl
havrekross
3
Schalottenlökar, finhackade
7 dl
buljong, höns- eller grönsaksbuljong
3
ostskalkar, parmesan eller annan ost
citron
4 msk
Olivolja
2 msk
Smör
Salt och peppar
Sallad
1
paprika, flådd (pequillo)
1 näve
ramslök, grovhackad
0.5
rödlök, finhackad
0.5
gurka, hackad
2
tomater, hackade
2 msk
Kapris
Olivolja
Salt och peppar
Gör så här
1
Havreotto: Fräs schalottenlöken lätt i olja, tillsätt havren. Tillsätt buljongen. Låt småputtra i cirka 20 minuter.
2
Tillsätt ostskalkarna de sista 10 minuterna, späd eventuellt med mer buljong eller vatten till en fin grötkonsistens. Smaka av med smör, citron, salt och peppar.
3
Sallad: Hacka det som ska hackas och blanda salladen och smaka av med salt och peppar.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen