Havreotto – i stället för risotto

Av Godare

Vad tycker du?

Havreotto – i stället för risotto

(267)

Risotto, nej havreotto!

Det blir det när miljöforskaren Victoria Voss och kocken Tom Victor står vid spisen i smarta matlagningserien på tv-kanalen Godare.

– Både knaprigt och krämigt. Det här ska jag laga flera gånger, säger Tom Victor.

Ingredienser

Havreotto

2 dl
havrekross
3
Schalottenlökar, finhackade
7 dl
buljong, höns- eller grönsaksbuljong
3
ostskalkar, parmesan eller annan ost
citron
4 msk
Olivolja
2 msk
Smör
Salt och peppar

Sallad

1
paprika, flådd (pequillo)
1 näve
ramslök, grovhackad
0.5
rödlök, finhackad
0.5
gurka, hackad
2
tomater, hackade
2 msk
Kapris
Olivolja
Salt och peppar
Havreotto

Gör så här

1
Havreotto: Fräs schalottenlöken lätt i olja, tillsätt havren. Tillsätt buljongen. Låt småputtra i cirka 20 minuter.
2
Tillsätt ostskalkarna de sista 10 minuterna, späd eventuellt med mer buljong eller vatten till en fin grötkonsistens. Smaka av med smör, citron, salt och peppar.
3
Sallad: Hacka det som ska hackas och blanda salladen och smaka av med salt och peppar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

  2. Carpaccio med körsbärstomater och spenat

  3. Ribollita – italiensk grönsakssoppa

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika