Spenatpaj med lax och purjolök

Av Godare

Vad tycker du?

Spenatpaj med lax och purjolök

(99)

Spenatpaj med lax och purjolök är tacksamt att göra. Västerbottensost ger en läckert salt och god smak. Pajen fungerar också perfekt i matlådan om det blir rester. Servera med en sallad med tomater, gurka och lite vinägrett.

Spenatpaj med lax och purjolök

Ingredienser

Ingredienser

1
pajdeg, av smördeg eller mördeg

Fyllning

15 cm
purjolök
0.5
Gul lök
2
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
125 g
Spenat
0.5 tsk
Salt
1 krm
svartpeppar
400
laxfilé, fryst

Äggstanning

4
ägg
2 dl
standardmjölk
1 krm
svartpeppar
100 g
västerbottensost, riven

På toppen

svartpeppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader.
2
Klä en pajform med en färdig pajdeg eller gör en egen.
3
Fyllning: Skiva purjolöken fint och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt den färska spenaten och låt den bli varm. Salta och peppra.
4
Skär den halvtinade laxen i mindre bitar och fördela lax och lökfräs i pajskalet.
5
Äggstanning: Vispa ägg, mjölk och peppar lätt och blanda i riven ost. Häll blandningen över fyllningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30-40 min eller tills äggstanningen stelnat.
6
Dra några varv med svartpepparkvarnen över den färdiga pajen. Servera med en fräsch tomatsallad.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Pajdeg – så blir den helt perfekt

  2. En matig tacopaj

  3. Enkel skaldjurspaj med saffran

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Paj
decoration divider

Paj

Visa alla

Så gör du en västerbottenpaj

Minipajer med ägg och bacon

Sparrispaj med salladslök och chèvre

Jordgubbspaj med chokladbotten