Italiensk bönsallad
Här är en härlig italiensk bönsallad till buffébordet. Ett bra vego-alternativ med halvtorkade körsbärstomater, salladslök och dressing med persilja och salvia. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark.
Ingredienser
Ingredienser
2 burkar
cannellinibönor, à 400 g
3
Salladslökar
1 burk
halvtorkade körsbärstomater i olja, à 180 g
Dressing
1 msk
Vitvinsvinäger
3 msk
olja, från tomatburken eller olivolja
1 dl
persilja, finhackad
8
salviablad, finhackade
1 tsk
Salt
0.5 tsk
Svartpeppar, nymald
Gör så här
1
Spola av bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av.
2
Ansa och skiva salladslöken. Klipp sönder tomaterna om de är stora. Blanda med bönorna i en skål.
3
Blanda samman dressingen och häll den över bönorna. Låt stå kallt några timmar.
4
Smaka av om det behövs mer salt, peppar eller örtkryddor.