Italiensk bönsallad

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Italiensk bönsallad

Här är en härlig italiensk bönsallad till buffébordet. Ett bra vego-alternativ med halvtorkade körsbärstomater, salladslök och dressing med persilja och salvia.

Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark.

Läcker bönsallad till buffén.
Läcker bönsallad till buffén.

Ingredienser

2 burkarcannellinibönor, à 400 g
3 Salladslökar
1 burkhalvtorkade körsbärstomater i olja, à 180 g

Dressing

1 mskVitvinsvinäger
3 mskolja, från tomatburken eller olivolja
1 dlpersilja, finhackad
8 salviablad, finhackade
1 tskSalt
0,5 tskSvartpeppar, nymald

Gör så här

1
Spola av bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av.
2
Ansa och skiva salladslöken. Klipp sönder tomaterna om de är stora. Blanda med bönorna i en skål.
3
Blanda samman dressingen och häll den över bönorna. Låt stå kallt några timmar.
4
Smaka av om det behövs mer salt, peppar eller örtkryddor.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Italiensk bönsallad