Italiensk bönsallad

Av Godare

Vad tycker du?

Italiensk bönsallad

(5)

Här är en härlig italiensk bönsallad till buffébordet. Ett bra vego-alternativ med halvtorkade körsbärstomater, salladslök och dressing med persilja och salvia. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark.

Läcker bönsallad till buffén.

Ingredienser

Ingredienser

2 burkar
cannellinibönor, à 400 g
3
Salladslökar
1 burk
halvtorkade körsbärstomater i olja, à 180 g

Dressing

1 msk
Vitvinsvinäger
3 msk
olja, från tomatburken eller olivolja
1 dl
persilja, finhackad
8
salviablad, finhackade
1 tsk
Salt
0.5 tsk
Svartpeppar, nymald

Gör så här

1
Spola av bönorna i ett durkslag och låt dem rinna av.
2
Ansa och skiva salladslöken. Klipp sönder tomaterna om de är stora. Blanda med bönorna i en skål.
3
Blanda samman dressingen och häll den över bönorna. Låt stå kallt några timmar.
4
Smaka av om det behövs mer salt, peppar eller örtkryddor.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Skaldjurssallad med chili och citron

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Italiensk mat
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika