Enkel skaldjurspaj med saffran
Bjud på en enkel skaldjurspaj med härlig blandning av räkor och musslor. När du fyller pajskalet med varm fyllning så kortas gräddningstiden och skaldjuren hinner inte bli så sega. Recept ur Lena Söderströms kokbok ”Pajer”.
Ingredienser
Pajdeg
- 3 dlVetemjöl
- 125 gsmör, kylskåpskallt, eller mer för en lyxigare deg
- 3 mskVatten, eller ägg enligt raden under
- 1 ägg, kylskåpskallt, i stället för vatten om du vill
Fyllning
- 500 gMusslor
- 1 dlVitt vin
- 0,5 paketsaffran
- 500 gRäkor, skalade, färska eller frysta 4 MSC-märkta extra stora räkor
- 100 gSchalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 200 gSnackpaprika
- 45 gOlivolja
- Salt och peppar
- 3 dlvispgrädde
- 4 dlRiven ost
- 3 ägg
- 3 mskGräslök, hackad
- 2 mskpersilja, hackad