Hastbullar med hallon

Av Godare

(37)

Vad tycker du?

Hastbullar med hallon

Hastbullar med hallon – låt oss presentera det perfekta bullreceptet för den som är på språng. Om tiden brister och ord som ”jäsningstid” inte får plats i schemat så prova de här snabbakade bullarna.

Hastbullar med hallon
Hastbullar med hallon

Ingredienser

5 dlVetemjöl, gärna med fullkorn
2,5 tskBakpulver
1 dlSocker, gärna råsocker
100 gSmör, kallt
1 ägg
2 dlmjölk
1 tskKardemumma, stött
2 dlfrysta hallon
Pärlsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en bunke. Tillsätt smöret i små bitar och finfördela det.
3
Rör ned ägg och mjölk och blanda ihop till en smet. Blanda sist ned de frysta hallonen.
4
Klicka ut smeten i pappersformar på en plåt. Strö över pärlsocker.
5
Grädda i cirka 10 minuter mitt i ugnen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hastbullar med hallon