Grekisk pastasallad

Av Lise Finckenhagen

Vad tycker du?

Grekisk pastasallad

(1)

En underbar pastasallad med grekiska smaker av fetaost och oliver. Perfekt att ta med sig på utflykten eller äta som somrig lunch.

Har du inte vinäger hemma går det lika bra med lite färskpressad citron.

Grekisk pastasallad

Ingredienser

Ingredienser

250 g
Pasta
0.5
gurka
250 g
körsbärstomater
1
rödlök
1
paprika
150 g
Fetaost
0.75 dl
Olivolja
3 msk
Balsamvinäger
2 nävar
sallad, små salladsblad
100 g
Oliver, skivade eller hela
oregano, torkad
Persilja , färsk och hackad
Salt
Peppar

Gör så här

1
Koka pastan i saltat vatten. Häll av det kokande vattnet, skölj pastan i kallt vatten och låt vattnet rinna av ordentligt.
2
Skär gurkan i små tärningar. Dela tomaterna och skiva eller finhacka löken. Rensa och skär paprikan i tunna ringar eller små tärningar. Dela fetaosten i små bitar.
3
Vispa ihop olivolja och balsamvinäger. Krydda dressingen med salt och peppar.
4
Blanda ihop alla ingredienser och strö över oregano och hackad persilja.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Grekisk sallad

  2. Pastasallad med kyckling, fetaost och pesto

  3. RECEPT

    Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Sallad
    4. Lunch
decoration divider

Pasta

Visa alla

Pastagratäng med tomat och pesto

Spaghetti med musslor

Fyllda pastarullar

Spaghetti all’Amatriciana