Grekisk pastasallad
En underbar pastasallad med grekiska smaker av fetaost och oliver. Perfekt att ta med sig på utflykten eller äta som somrig lunch.
Har du inte vinäger hemma går det lika bra med lite färskpressad citron.
Ingredienser
Ingredienser
250 g
Pasta
0.5
gurka
250 g
körsbärstomater
1
rödlök
1
paprika
150 g
Fetaost
0.75 dl
Olivolja
3 msk
Balsamvinäger
2 nävar
sallad, små salladsblad
100 g
Oliver, skivade eller hela
oregano, torkad
Persilja , färsk och hackad
Salt
Peppar
Gör så här
1
Koka pastan i saltat vatten. Häll av det kokande vattnet, skölj pastan i kallt vatten och låt vattnet rinna av ordentligt.
2
Skär gurkan i små tärningar. Dela tomaterna och skiva eller finhacka löken. Rensa och skär paprikan i tunna ringar eller små tärningar. Dela fetaosten i små bitar.
3
Vispa ihop olivolja och balsamvinäger. Krydda dressingen med salt och peppar.
4
Blanda ihop alla ingredienser och strö över oregano och hackad persilja.