Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Kreolskans gryta med kabanoss och syltlök

Av Tareq Taylor

(291)

Vad tycker du?

Kreolskans gryta med kabanoss och syltlök

Kreolskans gryta är en fantastiskt god, klassisk gryta som många känner igen.
Här samsas syltlök och oliver med kabanoss och cornichoner i en härlig blandning.
Recept ur Tareq Taylors kokbok ”Middag i en gryta”.

Kreolskans gryta får sin salta smak av kabanoss och cornichoner.
Kreolskans gryta får sin salta smak av kabanoss och cornichoner.

Ingredienser

  • 500 gfläskfilé
  • 200 gkabanosskorvar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 röda paprikor
  • 2 mskSmör
  • 5 dlvispgrädde
  • 2 dlköttbuljong
  • 1 dlcornichoner
  • 1 dlOliver
  • 1 dlsyltlök
  • 1 mskmajsstärkelse
  • 1 mskVatten
  • 1 tskSalt, cirka
  • svartpeppar, nymalen
  • hackad persilja

Till servering

  • ris, kokt, långkornigt
  • grönsallad

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kreolskans gryta med kabanoss och syltlök

Tareq Taylor

Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.

Visa 37 recept