Så fixar du två veganska sillar

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Så fixar du två veganska sillar

Testa skärgårdssill och sill med senap av aubergine – båda är veganska.

Tänk på att lagen till senapssillen behöver stå i kylskåpet över natten, och den färdiga auberginesenapssillen bör kylas i en timme innan servering.

Skärgårdssill och sill med senap av aubergine.
Skärgårdssill och sill med senap av aubergine.

Ingredienser

Vegansk skärgårdssill

1 Aubergine, stor
1 tskLiquid smoke
0,5 rödlök
0,5 dlCrème fraiche, vegansk
1,5 dlMajonnäs, äggfri
1 askhackad dill
2 msktångkaviar, svart eller röd
0,5 citron

Vegansk senapssill

1 Aubergine, stor
1 rödlök
2,5 dlVatten
1 dlÄttiksprit
1 dlSocker
5 kryddpepparkorn, hackade
2 lagerblad
5 kryddnejlikor
1 dlRapsolja
3 mskSkånsk senap
2 mskSocker
2 mskRödvinsvinäger
1 dlHackad dill
Vitpeppar
Salt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så fixar du två veganska sillar