Jordärtskockssoppa med trattkantareller

Av Godare

Vad tycker du?

Jordärtskockssoppa med trattkantareller

(36)

Jordärtskockssoppa med trattkantareller. Laga soppan med grädde och lite vitt vin eller några matskedar citron. Det är syran som gör rätten extra god.

Recept ur boken ”Vego med 5 ingredienser” av Maria Zihammou.

Soppa med jordärtskocka och trattkantareller.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Jordärtskockor
1 dl
Vitt vin
2 dl
grädde
300 g
trattkantareller
3 msk
bladpersilja , finhackad

Basvaror

1
Gul lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
smör
1 msk
olivolja
8 dl
Vatten
1
buljongtärning, vegetarisk
Salt
svartpeppar

Gör så här

1
Skala jordärtskockorna. Skär i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
2
Fräs den hackade löken och vitlöken i en rejäl kastrull med 1 msk smör och olja tills blandningen blivit mjuk utan att ta färg, cirka 5 minuter.
3
Tillsätt jordärtskockorna tillsammans med vinet och låt det få ett uppkok i 1 minut. Häll ner vatten och buljongtärning. Koka 15 minuter under lock tills grönsakerna mjuknat.
4
Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädde. Låt soppan få ett uppkok och krydda med lite salt och peppar.
5
Rensa och dela svampen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och fräs svampen tills det mesta av vätskan kokat bort, rör då och då och krydda med lite salt och peppar. Servera soppan toppad med stekt svamp och hackad persilja.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Laxsoppa med färskost och potatis

  2. Fransk löksoppa med portvin och mögelost

  3. Kycklingsoppa med gnocchi och spenat

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
decoration divider

Soppa

Visa alla

Broccolisoppa med spenat och kokos

Wontonsoppa med pak choi

Fisksoppa med fänkål

Blomkålssoppa med chorizo