Kebabpizza – enkelt recept på favoritpizzan

Av Godare

(102)

Vad tycker du?

Kebabpizza – enkelt recept på favoritpizzan

Kebabpizza – svenskarnas favoritpizza nummer ett. Här är ett enkelt recept på den goda pizzan med stekt kebabkött och kryddig feferoni.

Här finns recept på pizzadeg, tomatsås, vitlökssås och kebabssås.

Kebabpizza – gott och enkelt.
Kebabpizza – gott och enkelt.

Ingredienser

300 gKebabkött, stekt
5 dlRiven ost

Till servering

0,25 huvudisbergssallad
4 tomater
1 gurka, liten
1 rödlök
20 feferoni
12 bladbasilika, kan uteslutas

Gör så här

  1. Gör pizzadeg, tomatsås, vitlökssås och kebabsås enligt recepten i länkarna i texten ovan eller köp färdig.
  2. Sätt ugnen på högsta gradantal och undervärme. Ställ in en plåt och låt stå i 15 minuter så det blir riktigt varmt.
  3. Hacka isbergssalladen, skiva tomater, gurka och rödlök.
  4. Kavla eller dra ut degen och lägg den på ett bakplåtspapper. Bred på tomatsås, lägg på kebabköttet och strö på riven ost. Ta ut den heta plåten och dra försiktigt över pizzan med hjälp av bakplåtspappret till plåten. In i ugnen cirka 5–8 minuter, passa noga så den inte bränns.
  5. Toppa pizzan med sallad, tomat, gurka, rödlök, vitlöksås, kebabsås och feferoni. Lägg på några blad basilikablad om du vill. Servera direkt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kebabpizza – enkelt recept på favoritpizzan