Chokladfondant – smältande gott

Av Godare

Vad tycker du?

Chokladfondant – smältande gott

(7)

Chokladfondant är enklare än man kan tro att lyckas med, tänk lite kladdkaka. Låt den hellre gräddas något kortare tid i ugnen än för länge. Servera med en kula riktigt fin vaniljglass eller en klick vispad grädde.

Chokladfondant

Ingredienser

Ingredienser

150 g
Mörk choklad
150 g
Smör, rumstempererat
1 dl
Socker
4
ägg
2
äggulor
1 msk
Vetemjöl
4 kulor
Vaniljglass
citronmeliss, eller myntablad

Gör så här

1
Smörj fyra ugnsfasta portionsformar som rymmer 1,5–2 dl. Smält chokladen på låg effekt i mikrovågsugn cirka 2–3 minuter. Rör om några gånger och passa så chokladen inte bränns vid.
2
Vispa smör och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Tillsätt äggulor, smält choklad och slutligen mjöl.
3
Grädda fondanterna i ugn, 200 grader cirka 8 minuter, de ska fortfarande vara lite rinniga i mitten. Servera med en kula vaniljglass. Dekorera med citronmeliss.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Efterrätter du fixar på ett kick

  2. Snabbfixad chokladdessert

  3. Chokladfondant med passion

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone