Chokladfondant – smältande gott

Av Godare

(7)

Vad tycker du?

Chokladfondant – smältande gott

Chokladfondant är enklare än man kan tro att lyckas med, tänk lite kladdkaka. Låt den hellre gräddas något kortare tid i ugnen än för länge. Servera med en kula riktigt fin vaniljglass eller en klick vispad grädde.

Chokladfondant
Chokladfondant

Ingredienser

150 gMörk choklad
150 gSmör, rumstempererat
1 dlSocker
4 ägg
2 äggulor
1 mskVetemjöl
4 kulorVaniljglass
citronmeliss, eller myntablad

Gör så här

1
Smörj fyra ugnsfasta portionsformar som rymmer 1,5–2 dl. Smält chokladen på låg effekt i mikrovågsugn cirka 2–3 minuter. Rör om några gånger och passa så chokladen inte bränns vid.
2
Vispa smör och socker vitt och fluffigt med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Tillsätt äggulor, smält choklad och slutligen mjöl.
3
Grädda fondanterna i ugn, 200 grader cirka 8 minuter, de ska fortfarande vara lite rinniga i mitten. Servera med en kula vaniljglass. Dekorera med citronmeliss.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Chokladfondant – smältande gott