Saffranskladdkaka med lingon och grädde
När man testat den här ljuvliga saffranskladdkakan undrar man nästan varför man bakar vanliga kladdkakor. Inte minst för att den är så enkel att göra. Minimal ansträngning och maximal utdelning. Recept ur Jessica Frejs kokbok ”Jul hur lätt som helst”.
Ingredienser
Ingredienser
150 g
smör
2
ägg
2 dl
strösocker
2 paket
saffran
0.5 tsk
Salt
1 dl
Mandelmjöl
2 dl
majsmjöl
150 g
Mandelmassa
Till servering
vispad grädde
2 dl
Lingon
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smält smöret och rör ihop det med ägg, socker, saffran, salt, mandelmjöl, majsmjöl och riven mandelmassa.
3
Häll i en form klädd med bakplåtspapper. Baka i 20–25 minuter. Låt svalna innan servering.
4
Servera gärna med vispad grädde och frysta lingon.