Saffranskladdkaka med lingon och grädde

Av Godare

Vad tycker du?

Saffranskladdkaka med lingon och grädde

(348)

När man testat den här ljuvliga saffranskladdkakan undrar man nästan varför man bakar vanliga kladdkakor. Inte minst för att den är så enkel att göra. Minimal ansträngning och maximal utdelning. Recept ur Jessica Frejs kokbok ”Jul hur lätt som helst”.

Saffranskladdkaka

Ingredienser

Ingredienser

150 g
smör
2
ägg
2 dl
strösocker
2 paket
saffran
0.5 tsk
Salt
1 dl
Mandelmjöl
2 dl
majsmjöl
150 g
Mandelmassa

Till servering

vispad grädde
2 dl
Lingon

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smält smöret och rör ihop det med ägg, socker, saffran, salt, mandelmjöl, majsmjöl och riven mandelmassa.
3
Häll i en form klädd med bakplåtspapper. Baka i 20–25 minuter. Låt svalna innan servering.
4
Servera gärna med vispad grädde och frysta lingon.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Kolapaj med lingon

  2. Saffransfrallor – gula och doftande

  3. Pepparkaksmuffins – sockersöta godingar

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!