Köttbullar – så blir de helt perfekta

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Köttbullar – så blir de helt perfekta

(77)

Köttbullar – hemgjorda köttbullar är helt klart allra godast. För att få perfekt rund form kokar du köttbullarna en kort stund innan du steker dem. Här är ett recept att lyckas med varje gång.

Köttbullar – gott till både pasta och potatis.

Ingredienser

Ingredienser

1 dl
mjölk
2 msk
Ströbröd
1 msk
Potatismjöl
500 g
köttfärs, blandfärs, minst 15 % fett
0.5
Gul lök
1
ägg
1 tsk
Senap
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Smör

Gör så här

1
Blanda mjölk och färs. Häll på ströbrödet och potatismjölet och blanda väl. Låt svälla i 5–10 minuter. Riv löken fint och tillsätt lök, ägg, senap, salt och peppar i färsen. Arbeta smeten smidig, arbetar du den för lite faller köttbullarna lätt isär när de steks.
2
Koka upp vatten i en kastrull och lägg en klick smör i stekpannan på medelhög värme.
3
Blöt händerna med kallt vatten och forma köttbullar, slarva inte, luft i bullarna gör också att de lätt faller sönder.
4
Lägg ner några köttbullar i taget i det kokande vattnet, fiska upp dem med en hålslev efter någon minut, då får du en perfekt rund form på dem som håller när du steker dem. Stek dem i smöret, skaka pannan så de rullar runt och får fin färg på alla sidor.
5
Servera köttbullarna med pasta eller kokt potatis/potatismos, gräddsås och lingonsylt.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Gräddsås – snabb och väldigt god

  2. Så gör du perfekta julköttbullar

  3. Kåldolmar – recept på den klassiska rätten

  4. Potatismos – så blir det perfekt fluffigt

  5. Klassisk kalops – husmanskost som värmer

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås