Köttbullar – så blir de helt perfekta
Köttbullar – hemgjorda köttbullar är helt klart allra godast. För att få perfekt rund form kokar du köttbullarna en kort stund innan du steker dem. Här är ett recept att lyckas med varje gång.
Ingredienser
- 1 dlmjölk
- 2 mskStröbröd
- 1 mskPotatismjöl
- 500 gköttfärs, blandfärs, minst 15 % fett
- 0,5 Gul lök
- 1 ägg
- 1 tskSenap
- 1 tskSalt
- 1 krmSvartpeppar
- Smör
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.