Matig och somrig quinoasallad med chèvre

Av Godare

Vad tycker du?

Matig och somrig quinoasallad med chèvre

(10)

Bjud på en matig sallad med getost, avokado och röd quinoa till middag. Här är matbloggaren och sommeliern Fanny Wennerkvists favoritsallad.

Matig och somrig quinoasallad med chèvre – Fannys favoritsallad.

Ingredienser

Ingredienser

8 dl
Vatten
1 tärning
ekologisk grönsaksbuljong
4 dl
röd quinoa
0.5
rödlök
2
Avokado, mogna
1 påse
blandad skuren sallad, à 150 g
1 paket
sugarsnaps
200 g
Getost

Honungsdressing

6 msk
Olivolja
3 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
flytande honung
1 msk
Dijonsenap
Salt
Vitpeppar
Lime

Gör så här

1
Koka upp vattnet med buljongen, häll därefter i quinoan och låt koka lugnt på medelvärme i 15-20 minuter utan lock. Rör då och då så det inte bränner i botten. Vattnet ska ha kokat bort när quinoan är klar. Låt den svalna något och blanda sedan med hackad lök, skuren avocado, sallad, sugarsnaps och getosten. Gott till är en honungsdressing!
2
Vispa olivoljan med vinäger, honung och senap i en skål. Smaka av med salt, peppar och rivet limeskal.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Sallad med granatäpple och avocado

  2. Pizza med chèvre och rödbetor

  3. Matig sallad med bulgur och halloumi

  4. Bulgursallad med quinoa och grape

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok