Fiskgratäng med räkor och dill

Av Godare

Vad tycker du?

Fiskgratäng med räkor och dill

(32)

En snabblagad fiskgratäng – bjud på en riktigt god klassisk fiskgratäng med torsk och räkor smaksatt med dill och lite senap. Enkel och god middag på bara 25 minuter. Servera med kokt potatis.

Fiskgratäng med räkor och dill – lättlagatoch gott.

Ingredienser

Ingredienser

600 g
Fiskfiléer, djupfryst, t ex torsk eller sej
0.5 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 dl
Riven ost

Sås

500 g
Räkor, skalade, med skal
2 msk
smör
2 msk
Vetemjöl
5 dl
mjölk
1 tsk
Senap
Salt och peppar
0.5 dl
Hackad dill

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200°C.
2
Tina fisken och skär i cirka 2 centimeter tjocka skivor. Smörj en ugnssäker form och lägg i fisken. Krydda med salt och peppar.
3
Täck fisken med aluminiumfolie och tillaga i ugnen i cirka 15 min.
4
Sås: Tina och skala räkorna. Smält margarin eller smör i en kastrull. Rör i vetemjölet och därefter lite av mjölken i taget under omrörning tills såsen tjocknat. Rör ner senapen och smaka av med salt och peppar. Lägg i räkor och dill, rör om.
5
Ta ut fisken ur ugnen och häll såsen över fisken. Strö på riven ost och gratinera högt upp i ugnen i 250°C, tills den fått fin färg.
6
Servera med potatismos eller kokt pressad potatis och en fräsch sallad.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fiskgratäng med torsk, räkor och citronsås

  2. Kycklingsoppa – enkelt, gott och värmande

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Torsk
decoration divider

Fisk

Visa alla

Tonfisksandwich med kapris och citron

Stekt torsk med brynt smör och potatismos

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Fiskgratäng med bacon