Veganska vaniljhjärtan

Av Godare

Vad tycker du?

Veganska vaniljhjärtan

(7)

”Vaniljhjärtat gick från att vara en kondisklassiker till att nu finnas i varenda butik och bensinstation i landet och ändå behålla folks enorma kärlek. Det säger mycket om hur fantastiskt ett vaniljhjärta är. Hjärtformar hittar du i köksbutiker och på nätet, annars går det bra med tartelettformar eller mazarinformar.”

Recept från Mattias Kristianssons bok ”Baka veganskt” (Semic).

Vaniljhjärtan. Recept av Mattias Kristiansson.

Ingredienser

Vaniljkräm

2.5 dl
grädde
1 msk
strösocker
2 msk
Majsstärkelse
1 msk
Vaniljsocker

Deg

4 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
0.75 dl
strösocker
1 msk
Rapsolja
200 g
Mjölkfritt Margarin, rumstempererat

Dekoration

Florsocker

Gör så här

1
Vaniljkräm: Vispa ihop grädde, strösocker och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills krämen tjocknar ordentligt.
2
Häll över krämen i en skål och vispa ner vaniljsockret. Plasta in och låt svalna helt i kylskåpet.
3
Deg: Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare. Du kan även nypa ihop degen för hand.
4
Plasta in degen och låt vila i kylskåpet i 1 timme. Gör vaniljkrämen under tiden.
5
Sätt ugnen på 200 grader.
6
Smörj hjärtformar i metall med margarin.
7
Kavla ut degen till en ganska tjock platta. Klä formarna med degen. Tryck försiktigt till med fingrarna så att den verkligen ligger mot formen.
8
Klicka ner en klick vaniljkräm i varje form. Klä med resterande deg och pressa till väl runt kanterna. Skär bort överflödig deg.
9
Grädda i 15 minuter. Ta ut och låt svalna något och pudra sedan med florsocker.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Vegansk kladdkaka med päron

  2. Vegansk citronmarängpaj

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Veganska recept
    3. Bakverk
decoration divider

Veganska recept

Visa alla

Röd linscurry med kokos

Exotisk passionsglass

Spännande nyheter på veganhyllan

Majs i kokosmjölk från Tanzania