Baka hjärtformade bullar till din älskling
Baka de här bedårande kanel-och kardemummabullarna till din älskling.
Här är ett bra recept med guide steg för steg hur du går till den rätta formen. Enkelt, gott och kärleksfullt.
Recept av pysselexperten Helena Schaeder Söderberg.
Ingredienser
Ingredienser
150 g
Smör
5 dl
mjölk
50 g
Jäst
0.5 tsk
Salt
1.5 dl
vit sirap
2.5 tsk
Kardemumma, stött eller malen
15 dl
Vetemjöl
Kardemummafyllning
75 g
Smör
0.5 dl
strösocker
0.5 dl
Kardemumma
Kanelfyllning
75 g
Smör
0.5 dl
strösocker
0.5 dl
Kanel
Pensling
2
ägg
1 krm
Salt
Pärlsocker
Gör så här
1
En portion motsvarar en sats som ger 40 st bullar. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölken och värm degspadet tills det är fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och låt det lösas upp med lite degspad. Häll i resten av degspadet och tillsätt salt, vit sirap och kardemumma. Sist blandar du i mjölet och knådar degen i ca 15 min manuellt eller ca 10 min med hushållsmaskin. Låt jäsa i 40 minuter.
2
Under tiden förbereder du fyllningarna. Blanda ingredienserna i var sin skål. För extra god kardemummasmak, stöt kardemummakärnor i en mortel. Annars använd malen kardemumma.
3
När degen jäst klart så häller du ut den på den mjölade bänken och delar degen i två delar. Kavla ut första halvan i en stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla degen från båda sidorna så att rullarna möts i mitten.
4
Skär bullarna som på bilden, nedan. Måtta så att du får ut ca 20 bullar. Knip ihop degen nedtill, på mitten av bullarna, för att forma dem till hjärtan. Lägg bullarna på en plåt. Kavla ut den andra degbiten och upprepa steg 3-4.
5
Låt bullarna jäsa under en bakduk i 40 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6
Vispa upp ägget och pensla bullarna. Strö sedan på pärlsocker. Grädda bullarna ca 8 minuter. Låt kallna på galler under bakduk.