Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta

Av Godare

Vad tycker du?

Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta

(4)

Servera den här frasiga falafeln till en sallad med färska örter och oliver, hummus eller en god yoghurtsås.

Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta

Ingredienser

Ingredienser

0.5 dl
parmesan, riven
2 dl
quinoa, kokt
3 dl
Bakad sötpotatis
10 g
Mynta
2 msk
tahinichia, se recept nedan
0.5
röd chili, eller 0.5 tsk chiliflakes
1 msk
rivet limeskal
1 msk
fiberhusk
1 tsk
Örtsalt
1 msk
Avokadoolja, eller olivolja
svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 165 grader. Riv parmesan. Placera samtliga ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa hastigt ihop till en grovkornig konsistens.
2
Forma smeten till 12 stycken bollar, lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till.
3
Ringla över olja och svartpeppar från kvarn. Grädda i ugnen i 25 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Sötpotatistortilla med mynta och fårost

  2. RECEPT

    Kocken Cecilia: Så gör du yoga i köket

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok