Vegansk pannbiff med lök

Av Godare

(80)

Vad tycker du?

Vegansk pannbiff med lök

Biffar, löksås och potatis – väldigt enkel och klassisk husmanskost. Kanske lite pressgurka. Inget krångel, men galet gott.

– Tricket här är att göra ganska stora biffar, så de förblir saftiga i mitten och att använda betydligt mer lök än vad du tror ska gå åt, tipsar matkreatören Gustav Johansson.

Ingredienser

Biffar

400 gFormbar vegofärs
1 Gul lök
2 tskkryddpeppar
2 tskLjus Sojasås
1 mskgrönsaksfond, mörk
2 tskDijonsenap
1 mskRapsolja
Salt, efter smak
svartpeppar, rikligt efter smak

Löksås

3 gula lökar, stora
3 dlhavregrädde
1 mskLjus Sojasås
1,5 mskgrönsaksfond, eller svampfond
2 tskTorkad timjan
2 tskDijonsenap
1 tsksocker
Rapsolja, att steka i
Salt, efter smak
svartpeppar, rikligt, efter smak

Tillbehör

pressgurka
Potatis
rårörda lingon
Pannbiff med lök
Pannbiff med lök

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Vegansk pannbiff med lök