Gustav Johansson

Av Gustav Johansson

Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål

Av Gustav Johansson

(1)

Vad tycker du?

Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål

Om du inte testat vare sig seitan eller friterad brysselkål förut så har du något att se fram emot.

En garanterad hit på julbordet. Recept av matbloggaren Gustav ”Jävligt gott” Johansson.

Receptet passar bra som 6-8 portioner på ett buffébord eller 4 portioner som huvudrätt.

Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål
Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål

Ingredienser

  • 400 gseitan, eller fast tofu
  • 1 mskmald kryddpeppar
  • 2 klyftaVitlök
  • 1 kgbrysselkål, färsk
  • 0,5 rödlök
  • 2 mskpersilja, finhackad
  • 2 mskRapsolja, till fritering och stekning
  • Salt och peppar

Marinad

  • 3 mskSkånsk senap, grovkornig
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 msksocker
  • 1 mskÄppelcidervinäger
  • 0,5 dlApelsinjuice, färskpressad
  • 1 mskJapansk sojasås
  • 2 mskRapsolja
  • Salt
  • vitpeppar, rikligt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål

Gustav Johansson

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.

Visa 25 recept