Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål

Av Gustav Johansson

(1)

Vad tycker du?

Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål

Om du inte testat vare sig seitan eller friterad brysselkål förut så har du något att se fram emot.

En garanterad hit på julbordet. Recept av matbloggaren Gustav ”Jävligt gott” Johansson.

Receptet passar bra som 6-8 portioner på ett buffébord eller 4 portioner som huvudrätt.

Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål
Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål

Ingredienser

400 gseitan, eller fast tofu
1 mskmald kryddpeppar
2 klyftaVitlök
1 kgbrysselkål, färsk
0,5 rödlök
2 mskpersilja, finhackad
2 mskRapsolja, till fritering och stekning
Salt och peppar

Marinad

3 mskSkånsk senap, grovkornig
1 vitlöksklyfta
0,5 msksocker
1 mskÄppelcidervinäger
0,5 dlApelsinjuice, färskpressad
1 mskJapansk sojasås
2 mskRapsolja
Salt
vitpeppar, rikligt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kryddpepparstekt seitan med friterad brysselkål