Stekt fläsk med löksås

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Stekt fläsk med löksås

Fläsk med löksås är en riktig husmansklassiker. Enkelt att laga och gott om nostalgi.
Det salta fläsket passar väldigt bra till den lena och lite söta såsen med stekt lök.
Recept ur Jessica Frejs kokbok ”Hur lätt som helst”.

Klassiska smaker med lök och fläsk, enkelt och gott.

Ingredienser

1 kgFärskpotatisar, små
2 kvistarfärsk dill
Salt, till kokvattnet
700 gRimmat Stekfläsk, svenskt
3 gula lökar
smör, att steka i
3 dlvispgrädde
3 dlmjölk
2 mskmaizena
3 krmSalt
3 krmVitpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Koka potatisen mjuk i saltat vatten (2 tsk salt per liter vatten), gärna tillsammans med lite dill.
3
När potatisen kokar, stek fläsket i ugnen på ett bakplåtspapper ca 8–10 min. Håll ett öga så det inte bränns.
4
Finhacka löken och stek den i smör på medelvärme ca 8 minuter.
5
Vispa samman grädde, mjölk, maizena, salt och peppar. Slå gräddblandningen över löken och låt koka ihop ett par minuter.
6
Låt fläsket rinna av på ett hushållspapper. Servera med den nykokta potatisen och den krämiga löksåsen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (0)

    Pumpaplåt med chorizo

  2. (3)

    Tortillapizza med champinjoner och ost

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(3)

Pannbiff med lök

(4)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål