Köttbullar med tre sorters peppar
Piffa till köttbullarna med flera olika sorters peppar. Här har receptkreatören Anna Wendt använt svartpeppar, rosépeppar och kryddpeppar för ett extra kryddigt resultat.
Ingredienser
2 dlmjölk
1 dlStröbröd
500 gnötfärs
400 gfläskfärs, eller mer efter smak
2 gula lökar
1,5 tskSalt
0,75 tsksvartpeppar, malen
1 tskRosépeppar, mortlad
1 tskkryddpeppar, mortlad
smör, till stekning
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla 5 minuter.
2
Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer. Lägg köttbullarna på en plåt med bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen ca 10–15 min eller tills de känns klara rakt igenom.
3
Vid servering: Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.