Köttbullar med tre sorters peppar

Av Anna Wendt

(1)

Vad tycker du?

Köttbullar med tre sorters peppar

Piffa till köttbullarna med flera olika sorters peppar. Här har receptkreatören Anna Wendt använt svartpeppar, rosépeppar och kryddpeppar för ett extra kryddigt resultat.

Krydda köttbullarna med tre olika sorters peppar.

Ingredienser

2 dlmjölk
1 dlStröbröd
500 gnötfärs
400 gfläskfärs, eller mer efter smak
2 gula lökar
1,5 tskSalt
0,75 tsksvartpeppar, malen
1 tskRosépeppar, mortlad
1 tskkryddpeppar, mortlad
smör, till stekning

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla 5 minuter.
2
Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer. Lägg köttbullarna på en plåt med bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen ca 10–15 min eller tills de känns klara rakt igenom.
3
Vid servering: Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2)

    Sojagravad lax – enkelt och gott

  2. (1)

    Kålsallad med äpple och färska fikon

  3. (0)

    Sill med senap och dragon

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Jul
    4. Köttfärs

Kött

Visa alla
(1)

Klassisk lasagne

(4)

Pannbiff med lök

(5)

Korv stroganoff med ris

(1)

Fårikål